divendres, 5 de setembre del 2008

VILAWEB (El Punt)

El multicinema d'Amposta tanca perquè es destapa que no ha tingut mai llicència
Funciona des del febrer del 2001 i l'Ajuntament no li ha atorgat el permís d'activitat perquè mancava l'informe dels bombers

ROSER ROYO. Amposta
No hi ha cap cartell que ho indique però la setmana que ve els cinemes d'Amposta tancaran, almenys durant un mes, després que s'haja destapat que han estat funcionant set anys i mig, des que es van inaugurar el febrer del 2001, sense llicència d'activitat. Així ho va confirmar ahir l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, que va destacar la bona predisposició de l'empresa a tancar voluntàriament i fer les reformes per poder obtenir el permís. L'empresari ampostí i accionista de Cinemes Amposta Joan Lluís Ripollés va precisar que el multicinema d'onze sales i el més gran de les Terres de l'Ebre, s'ha d'adaptar a la normativa antiincendis i ha de canviar la moqueta de totes les sales perquè siga més ignífuga. També es farà una nova sortida d'emergència per a la sala 3.

+ Ni a la taquilla ni a l'entrada del cinema hi ha cap cartell que anuncie que es tancarà. Foto: R.R.
El cas s'ha destapat arran de la denúncia d'una empresa de construcció aragonesa que va demanar informació sobre la situació legal de Cinemes Amposta 11 Sales i d'altres establiments d'oci i projectes urbanístics de la ciutat. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), va dir en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que no tenia constància que els cinemes funcionessen sense llicència. «Jo suposava que la tenien», hi va afegir Ferré.
L'actual regidor de Governació, Pere Vidal, va detallar ahir la cronologia dels fets. Així, el 31 de juliol l'empresa aragonesa va presentar una instància per reclamar el tancament dels cinemes i l'endemà mateix l'Ajuntament va emetre un decret per sol•licitar a Cinemes Amposta la documentació que avalés que tenia tots els permisos pertinents per funcionar. El 20 d'agost es va posar en evidència que efectivament no tenia la preceptiva llicència d'activitat i l'Ajuntament va donar-li un termini de quinze dies hàbils per tancar i adequar-se a la normativa per poder-la obtenir. Així, el termini màxim per tancar l'activitat acaba el pròxim 15 de setembre. Segons Vidal, quan el febrer del 2001 es va posar en marxa el multicinema, mancava només l'informe dels bombers, per això l'Ajuntament no va arribar a fer efectiu mai l'atorgament de la llicència. «És molt habitual que els establiments d'aquest tipus funcionen sense llicència un temps mentre es tramiten els permisos, però set anys i mig és molt temps», va admetre Vidal, que va responsabilitzar l'empresa de no haver portat els papers.
«Finalment es resoldrà el problema, i personalment estic molt satisfet», va assenyalar per la seua banda l'empresari ampostí i accionista de Cinemes Amposta Joan Lluís Ripollés, que sí que era conscient d'aquesta situació i que feia molt temps que la denunciava al consell d'administració d'Unión Cine Ciudad, la distribuïdora andalusa propietària de Cinemes Amposta. Segons Ripollés, només cal canviar la moqueta de les sales i fer una nova sortida d'emergència per a la sala tres, ja que l'actual desemboca al vestíbul dels cinemes. Segons Ripollés, el cinema d'onze sales i amb capacitat per a 1.550 espectadors només estarà tancat un mes i s'aprofitarà aquest període per fer petites reformes i pintar la façana.
De moment, la data de tancament no està clara i no hi ha cap cartell a l'entrada o a la taquilla que ho indique. L'Ajuntament ha imposat que siga abans del 15 de setembre, inicialment l'empresa s'havia compromès a tancar el dilluns 8, però ara no té clar si serà el 10 o l'11.

«Una greu negligència»



Els grups de l'oposició a l'Ajuntament d'Amposta, Esquerra d'Amposta (EA-ERC) i el PSC, van qualificar ahir de «greu negligència» per part de l'equip de govern d'Amposta que els cinemes hagen estat funcionant set anys i mig sense llicència d'activitat. «És sorprenent que l'alcalde al•legue ignorància quan el 2001 era primer tinent d'alcalde i responsable de governació», va dir la portaveu d'EA-ERC, Marta Cid. «És molt greu perquè si durant aquest temps hagués passat alguna cosa l'Ajuntament n'hauria estat responsable subsidiari», va dir per la seua banda el portaveu del PSC, Antoni Espanya, que també va destacar el «greuge comparatiu» respecte de la resta d'empreses de la ciutat. El promotor dels cinemes Joan Lluís Ripollés és amic personal de l'anterior alcalde, Joan Maria Roig