dimarts, 30 de setembre del 2008

L’alcalde d’Amposta assegura que s’ha actuat “correctament” en el tancament dels multicinemes i que l’empresa sempre ha pagat les taxes i impostos

El ple de l’Ajuntament d’Amposta ha rebutjat una moció del PSC en què es demanava l’obertura d’un expedient informatiu per tal d’establir les causes de la manca de llicència d’activitats dels multicinemes i delimitar responsabilitats. El grup municipal d’ERC ha donat suport a la moció però no ha prosperat ja que l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha assegurat que l’equip de govern ha actuat de forma “correcta” demanant el tancament tant aviat es va conèixer la situació. Ferré ha assegurat que es donarà informació detallada de tot el procés i ha volgut deixar clar que multicinemes Amposta sempre ha pagat les taxes i impostos.

El portaveu del grup municipal del PSC, Antoni Espanya , ha afirmat que el vot contrari de CiU a la moció presentada per obrir un expedient informatiu sobre el cas dels multicinemes mostra que hi ha una “voluntat d’opacitat” i suposa un “greuge comparatiu” respecte a la resta de comerços que compleixen “escrupulosament” la normativa de seguretat i higiene.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Marta Cid , ha demanat que l’equip de govern assumeixi la seva responsabilitat i ha lamentat que la moció del PSC no hagi prosperat.

L’alcalde d’Amposta ha volgut deixar clar que multicinemes Amposta tenia concedida la llicència d’activitat ambiental tot i que amb condicionants que “no afectaven la seguretat de l’edifici”, i que no només va pagar la taxa d’obertura de gairebé 24.000 euros sinó també l’impost per activitats econòmiques i la taxa per la concessió del terreny on s’ubica la instal·lació. Per aquest motiu, Ferré ha negat que s’hagi produït un greuge comparatiu amb la resta d’establiments comercials i ha assegurat que es donarà informació detallada de tot el procés en la propera comissió d’Obres i Urbanisme.

D’altra banda, en el ple ordinari d’aquest setembre també s’ha aprovat una moció de CiU sobre la paralització de les obres que el Ministeri de Foment té engegades a les Terres de l’ Ebre . Concretament, s’ha parlat del pont penjant i les informacions contradictòries sobre la finalització de les obres. Al respecte, l’oposició ha demanat que una delegació formada pels diferents grups municipals de l’Ajuntament d’Amposta, així com la diputada Lluïssa Lizárraga , s’entrevisten conjuntament amb responsables del Ministeri de Foment per rebre informació oficial i concreta sobre les obres del Pont Penjant. Una petició que ha estat acceptada.

Informe del defensor de la ciutadania

El defensor de la ciutadania, Eloi Toldà, també ha presentat el seu informe referent a l’any 2007. De totes les queixes i reclamacions rebudes des de l’oficina del defensor, destaquen les barreres arquitectòniques de l’Avinguda de la Ràpita, els rebuts de la brossa cobrats indegudament a les comunitats de veïns i les reclamacions dels afectats per les obres de l’Avinguda Aragonesa. Toldà ha apuntat que darrerament és molta la gent que s’acosta a l’oficina del defensor per demanar o buscar feina, amb la qual cosa, i donat la situació econòmica actual, el defensor ha demanat al ple que els pressupostos per l’any 2009 siguin sense superàvit o fins i tot deficitaris, que es prioritzin les inversions per tal d’absorbir la mà d’obra aturada de la ciutat. Els grups polítics han estat d’acord en la qüestió del pressupost. De fet, l’alcalde ha dit que s’haurà d’anar cap a l’endeutament l’any 2009 sempre que el Govern Central congeli la llei d’estabilitat pressupostària.

Amb tot, el grup municipal de CiU ha votat en contra d’una moció del PSC en la qual es proposava un pla d’austeritat municipal donada la crisi econòmica actual. La moció ha estat rebutjada, amb el vot favor d’ERC, ja que segons ha explicat la regidora d’Hisenda, Isabel Ferré, “el moment de plantejar la contenció econòmica és quan es facin els pressupostos”. Així mateix, ha avançat que es congelaran els sous dels regidors.

També s’ha votat a favor d’una moció d’ERC per donar ús comunitari als solars buits de la ciutat on s’han enderrocat cases i fins que no s’hi construeixi res.




CINTA BONET