divendres, 7 de novembre del 2008

RESUM DEL PLE ORDINARI DEL MES D'OCTUBRE

La característica del darrer ple va ser el “totxo” que hi va haver per a diversos regidors de l’equip de govern, incloent-hi l’alcalde, evidentment.
Sense haver-hi grans temes que tractar, l’oposició va saber treure suc de la gestió (o es tindria que dir de la no gestió) de l’equip de govern.

ES BUSQUEN 7.500 M2 DE SÒL PER EQUIPAMENTS ESPORTIUS

Hi havia dos punts que tractaven temes urbanístics. Un feia referència a l’ampliació del dimensionat comercial a la zona del Cementiri Sud. Per cert, la possibilitat de que vingui el Decathlon, pareix que s’està esvaint poc a poc...
L’altre es referia al solar on es volia ubicar la caserna de la policia local. Primer va ser al carrer Sant Roc, després al costat de la plaça de la Castellania d’Amposta, a tocar de la nova comissaria dels Mossos. Finalment tampoc es farà allí i avui per avui no hi ha alternativa. Allí ara l’equip de govern vol fer un centre de dia de Salut Mental (de moment..., perquè a aquest pas igual d’aquí uns mesos ens diuen que volen fer un Casino. Visca la planificació i les idees clares!!)

Però la controvèrsia més gran va arribar quan es va parlar de que la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (la CUTE), organisme depenent de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, va manar rectificar als tècnics municipals el projecte de la nova ubicació de l’Escola d’Art i Disseny (ESARDI), perquè, si es vol ubicar a la zona esportiva, si fa o no fa davant del pavelló de fires, calia preveure una nova superfície esportiva per a compensar els metres perduts. Això significa buscar “per Amposta” 7.500 metres quadrats per a fer nous equipaments esportius. Preguntat l’alcalde diverses ocasions pels dos portaveus dels grups de l’oposició sobre dit emplaçament, va respondre que ja ho diria el proper ple. O sigui, no sabien on emplaçar-los! Finalment pareix que serà al Poble Nou del Delta. Així que convertirem el barri d’Amposta en un lloc de referència esportiva a la comarca i molts dels equips de la ciutat hauran d’anar a entrenar a diversos quilòmetres de distància...

A 30 DE SETEMBRE NOMÉS S’HAVIA EXECUTAT UN 16,85 % DEL PRESSUPOST D’INVERSIONS PREVIST PER AL 2008

I això farà que, una vegada més, el nostre ajuntament tanqui l’exercici amb superàvit i pugui vanagloriar-se d’això i posar un gran titular a la Revista Amposta. Això farà amagar la mala gestió de les regidories encarregades de fer-lo executar... L’equip de Govern de batrà el record de més baixa execució d’inversions de tots els ajuntaments dels darrers 30 anys. Però quan el barco va a la deriva, de qui és la culpa, de la tripulació o del capità?

MOCIÓ PER DEMANAR QUE PUGUIN DELEGAR EL VOT EN ELS PERMISOS DE MATERNITAT / PATERNITAT

La moció del grup municipal del PSC era per a demanar el govern de l’Estat que canviï la llei respecte a poder votar per delegació aquells càrrecs electes que estiguin de baixa per naixement d’un fill. Fins ara no es pot fer-se i, de vegades, com ja va passar al nostre ajuntament, el grup majoritari pot trobar-se en dificultats a l’hora d’aprovar una llei o un altre tipus de norma, per mancar-li el vot, precisament, de la mare o el pare que es puguin trobar de permís per maternitat. Evidentment, no és just i per això es demana canviar la llei que ho impedeix.

EL COMITÈ DE SALUT LABORAL DE L’AJUNTAMENT PORTA DOS ANYS SENSE REUNIR-SE

De molt abans que canviessin les cares del nou ajuntament, el comitè de Salut Laboral, no ha fet cap tipus de reunió per tractar temes de seguretat i salut dels treballadors de plantilla. El Departament de Treball recomana, al menys, dues reunions anuals. El responsable de convocar-lo en aquesta legislatura és el Regidor d’Urbanisme i Personal. La seva resposta va ser que, “casualment, el president del comitè treballa al negociat d’obres i ja tracten els temes entre els dos”. Evidentment no és una resposta ni apropiada ni adequada per a un regidor del govern de la ciutat. La plantilla de treballadors de l’ajuntament es prou àmplia i diversificada, que segur que hi ha mancances, desperfectes, riscos, etc. que s’han de solucionar. I això cal tractar-ho dintre del comitè, que per això està creat!