divendres, 22 de gener del 2010

CiU presenta una moció a Amposta per reclamar la cocapitalitat de la vegueria


EL PUNT. Amposta
El ple de l'Ajuntament d'Amposta debatrà dilluns una moció de CiU sobre la nova ordenació territorial en vegueries. CiU (que té majoria absoluta a la capital del Montsià) reclama que Amposta sigui cocapital de la vegueria de l'Ebre atenent a la seua importància en el desenvolupament econòmic, social i demogràfic del territori, i que es reconegui així una preeminència que ja té en la distribució actual del govern de la Generalitat (els serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge i els d'Acció Social són a Amposta). En la moció també s'insta la conselleria de Governació a fer que la nova distribució de serveis de la vegueria fomente l'equilibri territorial.

La presentació d'aquesta moció arriba després que l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha reclamat en diverses ocasions que Tortosa i Amposta han de compartir la capital de la vegueria. De tota manera, en el text de la moció es demana al govern un debat previ a l'aprovació de la llei de vegueries per tal de consensuar l'organització territorial. Un debat que segons l'alcalde d'Amposta fins ara no s'ha produït. CiU d'Amposta també reclama a Governació que redacte un projecte de llei que estructure la vegueria com un òrgan amb contingut polític i que en garanteixi el finançament.

En l'exposició de motius de la moció de CiU, es recorda que s'han aixecat diverses veus en tot el territori català que reclamen modificacions en l'avantprojecte de llei, i si bé es reconeix que a l'Ebre hi ha «consens territorial», es deixa clar que aquest consens «no serà absolut si la llei de vegueries no té en compte el paper que té Amposta com a ciutat d'importància cabdal per al creixement econòmic i social del territori, i com a prestadora de serveis».