dimecres, 21 d’octubre del 2009

El PSC d’Amposta demanarà a l’Ajuntament que encarregui una auditoria per saber on han anat a parar els 51.400 euros aportats a la Fundació Orfeó Cata

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Amposta presentarà en el ple ordinari del proper dilluns una moció en la qual es demana a l’equip de govern que encarregui als serveis tècnics del consistori una auditoria dels serveis prestats per part de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música a l’Ajuntament d’Amposta en virtut del conveni de col·laboració per a la difusió de la música i de la cultura catalana, signat l’any 1997 i renovat fins al 2004. Durant aquest període la Fundació hauria ingressat de l’Ajuntament ampostí fins a 51.400 euros. El grup socialista reclama que es requereixi als actuals gestors de la Fundació la confirmació dels ingressos rebuts i, en cas de detectar-se alguna irregularitat, que l’Ajuntament d’Amposta es presenti com a part afectada en el procediment judicial obert contra els antics responsables de la Fundació, Fèlix Millet i Jordi Montull.
El conveni signat l’any 1997 pel llavors alcalde d’Amposta, el convergent Joan Maria Roig, i el fins ara president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, recollia que durant quatre anys l’ajuntament lliuraria 6.000 euros a la Fundació en concepte de difusió de la música i la cultura catalana i que preveia, entre d’altres, la realització de tot un seguit d’activitats conjuntes i de lliuraments d’entrades, publicacions i invitacions del Palau a l’ajuntament. Aquest conveni es va renovar l’any 2001 per quatre anys més amb una dotació econòmica anual de 6.600 euros. A més, l’any 2004 la junta de govern local va aprovar el pagament de 1.000 euros a la Fundació en concepte d’apadrinament d’un tub de l’orgue del Palau de la Música en motiu de la seva restauració.

El portaveu socialista, Antoni Espanya, ha explicat que davant el recent escàndol que ha afectat la Fundació i per respecte al fet musical de la ciutat d’Amposta demanaran a l’equip de govern aquesta auditoria. Espanya ha deixat clar que amb aquesta moció el grup socialista no busca treure un profit polític sinó mirar de saber i aclarir si els 51.400 euros que es van transferir des de l’ajuntament han arribat a la Fundació i si s’ha comés algun tipus d’irregularitat.

En el ple de dilluns el PSC d’Amposta presentarà una segona moció en la qual es demana instaurar la figura de l’acolliment civil dels infants a la ciutat mitjançant la redacció i aprovació d’un reglament regulador del registre municipal per aquest tipus de cerimònies.
CINTA BONET / ROSA GARCIA