dimecres, 30 de setembre del 2009

S'incrementa el nombre de queixes veïnals a Amposta per conductes incíviques

El defensor de la ciutadania demana més policia de barri
EL PUNT. LURDES MORESO. La seu de la policia local és al carrer Barcelona.

Amposta El defensor de la ciutadania d'Amposta, Eloi Toldà, va atendre el 2008 un total de 280 queixes, 227 corresponents a l'administració municipal i 53 a litigis entre particulars. Toldà ha detectat un increment del nombre de queixes veïnals per conductes incíviques, soroll, brutícia, vandalisme, per la qual cosa reclama al govern local que hi hagi més policia de proximitat.

«Crec que és necessari augmentar els efectius de la policia comunitària atès que s'ha incrementat el nombre de queixes per conductes que creen problemes entre veïns», assenyala el defensor de la ciutadania en el seu informe. Una reivindicació que també fan seua els dos grups de l'oposició (ERC i PSC). «El desplegament dels Mossos d'Esquadra pot permetre una reorganització de la policia local», va manifestar la portaveu d'Esquerra d'Amposta, Marta Cid. Precisament ahir es van inaugurar les noves dependències de la policia local, emplaçades al carrer Barcelona. Es tracta d'un local de 380 metres quadrats on hi haurà la plantilla de policia formada per 38 agents (que fins ara estaven als baixos de l'ajuntament) i on s'han invertit 200.000 euros. Hi ha una sala de coordinació operativa (amb la recepció i la centraleta), una oficina d'atenció al ciutadà, uns vestidors, un magatzem i una zona de custòdia. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, va destacar ahir l'adquisició de terminals de comunicació de la xarxa Rescat.

Millora urbanística

D'altra banda, l'informe del defensor de la ciutadania proposa una millora de l'avinguda Santa Bàrbara, un dels principals accessos a la ciutat i que s'ha de remodelar totalment. «Mentre no es duu a terme la reforma integral és necessari fer una millora estètica», va dir Toldà. També hi ha veïns que s'han queixat pel servei que presta l'empresa de subministrament d'aigua Sorea. «Hi ha llocs on l'aigua no té la pressió suficient i no arriba en condicions a molts habitatges», assenyala el defensor de la ciutadania. Una altra de les propostes de Toldà és que l'Ajuntament conteste totes les instàncies dels veïns. Finalment, Toldà ha demanat prorrogar el seu càrrec dos anys més, per coincidir en el vint-i-cinquè aniversari del servei.