dimecres, 9 de setembre del 2009

CARTA D'UN CIUTADÀ

Amposta arrossega històrics problemes amb la circulació de vehicles, és una cosa patida i sabuda per tots, però la gravetat del tema és més seriós que les dificultats a la circulació per la via pública.
La senyalització, és defectuosa des de fa molts anys i la percepció de molta gent és que en circulació tot val. Des de que tot foraster que entra al poble, en te un fart per a poder dirigir-se a qualsevol lloc de dins el poble o sortir-ne cap un altre població per manca de senyals indicatives dins el poble, passant per l’aparcament arbitrari d’alguns ciutadans, fins que hi ha cruïlles de carrers que són uns focus constants d’accidents i cada cop amb més violència, i es segueix sense adoptar-ne mesures pal•liatives eficients per part de l’ajuntament, tot i que fa anys que va la cosa i que es diu per activa i per passiva. Està clar que només amb bandes rugoses o miralls no farem res. Darrerament estan patint els efectes fins els mateixos vianants i cada cop amb més gravetat, i el carrer Saragossa n’és la prova del que dic. Els accidents són constants i cada cop més greus. Fins quan?
Potser deu costar massa diners invertir a un poble en senyalització moderna, lluminosa i funcional o no és una prioritat la seguretat pública per als governs.
S’hauria de fer molta més pedagogia i un control més contundent entre els ciutadans per part de l’ajuntament per a extremar-se la prudència, el respecte per les senyals de trànsit, destinar-hi més guàrdies a peu pels vols dels llocs més perillosos.
O s’adopten mesures extraordinàries de forma immediata i la cosa és recondueix, o potser no trigarem gaire a que algú ho pagui molt car i les mesures ja arribin tard.