dijous, 2 d’octubre del 2008

ESCRIT DEL GRUP MUNICIPAL DEL PSC QUE APAREIXERÀ A LA REVISTA AMPOSTA

El ple del passat més de setembre no va despertar entre la ciutadania l’expectació que, a priori, tenia. A l’ordre del dia hi destacaven dues mocions presentades per grups tan oposats com el PSC i CiU i de signe també tan oposat com era el tema de la llicència dels cinemes i les obres del pont penjant (molt diluït dintre de la moció on es parlava de “paralització de les obres del Govern Central...)

L’INFORME DEL DEFENSOR DE LA CIUTADANIA

Per un oblit (tampoc cal buscar responsables), el passat mes de junt, Eloi Toldà, Defensor de la ciutadania d’Amposta, no va comparèixer al ple del mes de juliol tal i com s’havia acordat. De la seva intervenció cal destacar els següents temes: la necessitat d’arranjar les rampes de l’avinguda de la Ràpita, el pèssim estat de la via pública (un cop més) i els desperfectes que les obres de l’avinguda Aragonesa van causar a molts veins i que, desprès de gaire bé dos anys, encara estan per resoldre en molts casos. També es va tractar de la devolució a les comunitats de propietaris del rebut per la taxa de la brossa i, va afegir una cosa que no havia posat al seu informe anual: demanar a l’equip de govern que responguin als escrits presentats pels ciutadans d’Amposta, siguin queixes o peticions. De comunitats de veïns reclamant el retorn del cobrament indegut de la brossa, n’hi ha uns quants. El nostre grup només farà un comentari. Sobre les rampes de l’avinguda de la Ràpita ja ho vam denunciar la legislatura passada. El pendent és més pronunciat que el que caldria per a ser òptim i, a sobre, rellisca quan plou. Com és habitual, se’ns va dir que el tema estava solucionat. Era del tot evident que no... Una vegada més es pretenia enganyar als regidors dels grups de l’oposició. Finalment, el Defensor de la ciutadania es va permetre demanar a l’equip de govern la contractació de treballadors aturats de la nostra ciutat per a fer tasques de reparació de desperfectes.

LA CULPA ÉS DE L’ANTERIOR REGIDOR D’URBANISME

Aquesta al menys, pareix que sigui la conclusió de l’alcalde a l’hora de buscar culpables pel tema dels cinemes. A la moció del nostre grup demanàvem l’obertura d’un expedient informatiu sobre “com va ser possible que els cinemes Amposta estiguessin 7 anys i mig sense llicència d’obertura d’activitat”. Ferré va declarar ”no estar assabentat del tema !!!”. Nosaltres ens preguntem, en aquell temps que Roig n’era l’alcalde, ell era el primer tinent d’alcalde i regidor de governació. Alguna cosa hauria de saber o és que ens prenen per idiotes ?! Des de l’alcaldia es va negar cap tipus de responsabilitat, així com també que fos potestat del departament de governació l’atorgament de les llicències d’activitats. Va tirar pilotes fora covardament dient que en tot cas, era competència de la regidoria d’Obres i Urbanisme. Evidentment, l’equip de govern la va rebutjar! Té temor a la veritat ? Tupinada monumental del Sr. Ferré. !!! Això Amposta en bones mans ??

VOLEN UN TITULAR PER A LA REVISTA AMPOSTA

A l’altra moció es demanava la congelació dels sous dels regidors en dedicació total o parcial, així com de l’assignació que perceben la resta com a indemnitzacions per assistir als plens, comissions informatives i juntes de govern i portaveus, les subvencions que cobren els grups polítics representats a l’ajuntament i la contenció, en la mesura que es pugui, de les partides del capítol 2 dels pressupostos per a l’any 2009 (despeses corrents) Un cop més, l’equip de govern, fent servir la seva majoria absoluta, va refusar la moció tot indicant que ja “es tendiria en compte a l’hora de elaborar els pressupostos”. El nostre portaveu, Antoni Espanya, va proposar, fins i tot, la retirada de la moció i consensuar un text conjunt que reflectís l’austeritat dels pressupostos per al 2009 en temps de crisi i quan molts ciutadans passen molts problemes econòmics.

Segurament, l’equip de govern de CiU busca un titular per a la Revista Amposta que digui alguna cosa així: “En època de crisi, l’equip de govern, presenta uns pressupostos per al 2009 austers, que congelen els sous dels regidors”. Seria la manera de convertir-se en protagonistes d’una situació que, en aquests darrers dies, el ha agafat descol•locats.

De totes formes, des de el PSC , fins i tot agraïm l’actitud de l’actual equip de govern. L’anterior, si bé ens aprovava moltes més mocions, a l’hora de la veritat, se’n van quedar moltes sense complir-se. Al menys, ara, sabem que això no passarà!