divendres, 22 d’agost del 2008

PRESENTACIÓ

Aquest mes d’agost de 2008, l’alcalde d’Amposta, el “convergent” Manel Ferré ha anunciat que “diversos serveis de neteja urbana els farà una empresa externa a l'ajuntament”. Els efectes ja s’han pogut veure. Així, diumenge passat, una vegada es van acabar les carrosses, unes màquines netejadores ja circulaven per l’avinguda de la Ràpita. Les tasques, segons narra el bon amic Manel Zaera van continuar al dia següent, complementades per homes a peu amb màquines bufadores.
Però a Amposta hi ha coses que ni amb “una bona rentada de cara” s’arreglen. Parlo de l’incivisme de molta gent, de la poca consideració de molts conductors, etc. Tot això fa que els carrers estigui en un lamentable estat. Si a tot plegat sé li suma la “permissibilitat” que s’ha tingut amb els constructors “afins” que han ocupat la via pública amb la tolerància de qui mana, el resultat és un ciutat on, de vegades, resulta difícil transitar amb cotxe o a peu, desendreçada, bruta...
Aquest blog vol ser un blog de denuncia. El text només el posaré en els casos que sigui necessari. Així que predominarà la imatge sobre la paraula escrita.
Cal dir que, algunes de les fotografies que veureu, pertanyen al meu arxiu personal i que, és possible, que, en alguns casos, les accions que reprodueixen, ja no es donen en l’actualitat. No obstant, són imatges reals de situacions que s’han pogut veure a la nostra ciutat. Ah! I evidentment n’hi ha d’altres que no es poden reproduir com els sorolls i la velocitat dels cotxes o les males olors!!