dimarts, 26 d’agost del 2008

NOTICIA APAREGUDA AL PUNT SOBRE LA URBANITZACIÓ D'EUCALIPTUS

dimarts, 26 d'agost de 2008
>
L'Ajuntament d'Amposta ha de refer el projecte de la urbanització Eucaliptus, i això triplica el seu cost
L'obra, pressupostada en 2,7 milions el 2004, costaria ara més de 6 milions

ROSER ROYO. Amposta
Després de quatre anys el projecte de millora de la urbanització Eucaliptus d'Amposta continua al calaix, amb l'agreujant que ha quedat obsolet i s'haurà de refer. L'associació de veïns Amics d'Eucaliptus ja ha manifestat la seua preocupació perquè des del consistori els han comunicat que l'obra podria superar els 6 milions d'euros, quan el 2004 s'havia pressupostat en 2,7 milions. «La majoria de veïns no podem costejar aquests costos», va assenyalar el seu president, Francesc Balada.

+ El paviment dels carrers centrals d'Eucaliptus també es troba en mal estat. Foto: J.R.
En quatre anys de diferència, una obra que estava pressupostada en 2,7 milions d'euros ara ha triplicat el seu cost i podria superar els 6 milions d'euros. És l'espasa de Dàmocles que pesa sobre els veïns de la urbanització Eucaliptus d'Amposta, que actualment estan en converses amb l'Ajuntament d'Amposta per mirar d'arribar a un acord per poder desencallar un projecte «necessari», ja que actualment a la urbanització patixen fuites constants d'aigua, perquè les canonades es rebenten a causa de l'excés de pressió, tenen talls del subministrament elèctric, continuen sense depuradora i el clavegueram tampoc funciona del tot bé. «El projecte ha quedat obsolet i se n'ha de fer un de nou», va certificar l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), tot assenyalant que el projecte del 2004 preveia aprofitar algunes de les infraestructures existents. «Ara els tècnics recomanen fer l'obra tota nova per les deficiències actuals», va afegir Ferré.
Per la seua banda, des de l'associació de veïns Amics dels Eucaliptus, consideren la xifra dels sis milions d'euros «desorbitada» i inassumible per a molts dels veïns, ja que aquest tipus d'actuacions es financen a través de contribucions especials. «Ens volen fer pagar més del valor cadastral de les nostres propietats», va assenyalar el president de l'associació, Francesc Balada, tot assenyalant que l'any 90 els veïns ja van pagar 360.000 euros en concepte de contribucions especials per obres d'urbanització. «No és just que haguem de tornar a pagar», va dir el president d'Amics d'Eucaliptus.
Des de l'Ajuntament es considera prioritari desencallar aquest projecte durant aquesta legislatura.
dimarts, 26 d'agost de 2008
>
Al cor del Delta



La urbanització Eucaliptus ocupa actualment 25 hectàrees de terreny situades al cor del Delta. Es tracta d'un complex urbà que depèn de l'Ajuntament d'Amposta i que es va impulsar a final dels anys 60. En aquell moment la majoria dels propietaris eren estrangers, majoritàriament d'origen belga. Actualment, en aquesta urbanització hi ha uns 160 xalets i més de 300 apartaments. Durant tot l'any només hi viuen una trentena de veïns, però a l'estiu s'hi poden concentrar unes 2.000 persones. L'associació de veïns Amics dels Eucaliptus agrupa una cinquantena de persones i denuncia l'actitud negligent de l'Ajuntament d'Amposta perquè durant 40 anys no ha sabut dotar dels serveis bàsics la urbanització. A l'últim ple, el tema de les obres pendents va tornar a posar-se damunt la taula arran d'una pregunta del PSC.

COMENTARI: I després parlaran de superhàbit record! Així qualsevol. Si no fan les inversions que els hi pertoca fer (perquè estan pressupostades) és fàcil que a final d'any hi quedin diners a la caixa!

1 comentari:

AVIPAE ha dit...

1r. L’alcalde diu que el projecte ha quedat obsolet. La veritat és que un projecte urbanístic no pot ser tractat com un producte alimentari que té caducitat. O el projecte és molt dolent, amb la qual cosa el tècnic que el va fer està poc o gens capacitat o algú vol fer diners a costa dels veïns d’Eucaliptus. Qui serà? El projecte va està aprovat en un Ple de l’Ajuntament a l’any 2004. La negligència del Sr. Alcalde per portar a terme aquest projecte és notòria.