dissabte, 9 de maig del 2009

PLE DE L'AJUNTAMENT D'AMPOSTA DEL MES DE MARÇ

Potser heu observat que ens em “saltat” els plens de gener, febrer i l’extraordinari de març. No ha estat un oblit, simplement és que van donar tan poc de si que el que podíem contar sobre els mateixos es podria resumir en unes poques línies i com que tampoc s’hi van tractar temes transcendentals per a la majoria de ciutadans i ciutadanes d’Amposta, no vam creure oportú parlar del seu contingut. El ple del mes de març tampoc va aportar grans coses, però potser ja tocava parlar del que “es cou” per la casa gran ampostina, encara que no sigui massa significatiu.

El ple del mes de març constava inicialment de 16 punts (incloses una moció de CiU i l’apartat de precs i preguntes) Finalment es va incorporar una altra moció via urgència pactada pels tres grups sobre l’estació de trens de l’Aldea.



CESSIÓ DE TERRENYS A FAVOR DEL PERE MATA

Un dels temes tractat va ser la cessió de terrenys a l’Institut Pere Mata. Al ple del mes de febrer ja va aprovar-se el canvi de qualificació dels terrenys per a ser cedits a dita institució sense ànim de lucre. La ubicació dels mateixos serà prop de la plaça de la Castellania d’Amposta, allí on recentment s’han instal·lat els Mossos d’Esquadra i s’està construint l’arxiu comarcal. El seu ús serà com a centre de dia de malalts mentals i es realitzaran teràpies (com per exemple tallers de manualitats) per ajudar als pacients a lluitar contra la malaltia.



ADJUDICACIÓ DE L’OBRA DE LA RESIDÈNCIA DEL CENTRE DE TECNIFICACIÓ ESPORTIVA

També es va portar al ple l’aprovació definitiva de l’adjudicació del obra de la residència d’esportistes vinculada al Centre de Tecnificació Esportiva. Cal dir que el nostre grup ens vam abstenir en l’aprovació inicial tot i el disgust de l’alcalde. És cert que per a l’avaluació del concurs es va buscar un grup de professionals aliens a l’ajuntament per a mirar de ser el més imparcials possible. No obstant això, finalment, se li “va donar” l’obra a la mateixa empresa que està construint el centre d’arts visuals (al darrera mateix del Museu del Montsià) i el ja esmentar arxiu comarcal, amb un retard importat en la seva execució. Per la qual cosa, el nostre grup, pensant que hi podia haver un recurs en aquest sentit, vam voler ser prudents i abstenir-nos en la votació. Efectivament hi va haver un recurs per part d’una empresa constructora de la ciutat però era un recurs de forma i no entrava en el contingut propi de l’adjudicació. Resolt favorablement el recurs abans de l’adjudicació definitiva des del PSC, vam demanar que es fes constar, que en properes licitacions d’obres municipals es penalitzes els incompliments d’adjudicacions anteriors en matèria de termini d’execució de l’obra, cost final de construcció o període de garantia no complert. Si aquesta clàusula s’hagués aplicat, el resultat de l’adjudicació hagués estat molt diferent.



COMPTES ANUALS

Tal i com ens té acostumats l’equip de govern, a l’hora de donar comptes sobre el resultat de l’exercici de 2008, també es va tancar amb superàvit. Encara que molt inferior al d’exercicis precedents: 1.800.000 euros. Cal dir però que una part important d’aquest superàvit era part del romanent de 2007 que no es va gastar l’any 2008. No obstant això, l’any passat es van gastar 2 milions d’euros del romanent de l’any 2007.

Acte seguit es van incloure tres modificacions del pressupost d’aquest any i del superàvit, l’equip de govern ja es gastava al voltant d’1 milió, per la qual cosa, d’aquí fins a finals de l’any, només queden 800.000 euros. Aquesta xifra, dona un marge de maniobra molt reduït per un pressupost de les nostres dimensions i que ben segur farà patir la caixa municipal d’una forma extraordinària.





MOCIÓ SOBRE L’ESTACIÓ DE L’ALDEA

La moció entrada per urgència es referia, com ja s’ha dit, a l’estació de trens de l’Aldea i de les precàries condicions en que es troba. L’aparcament de vehicles és insuficient, el vestíbul de l’estació, petit, la freqüència de parada dels combois, escassa, els trens de mitjana velocitat (Euromed), no tenen parada, etc. Es demanava en aquesta moció conjunta dels tres grups i que va sortir del propi ajuntament de l’Aldea i que també va ser aprovada per unanimitat al Consell Comarcal del Montsià, una solució a totes aquestes reivindicacions històriques del territori. Ara només cal que les administracions implicades tinguin a bé complaure’ns en la nostra petició.