diumenge, 10 de maig del 2009

El multicinema Amposta continua funcionant amb llicència provisional


L'empresa ha demanat una pròrroga de sis mesos més a l'Ajuntament mentre està pendent de l'informe de l'ECA.
Font: EL PUNT. Amposta - ROSER ROYO (Foto: La taquilla dels cinemes amb el dipòsit d'aigua per complir la normativa antiincendis.R.R.

Després de més de sis mesos, el multicinema Amposta, situat al polígon de Tosses de la capital del Montsià, continua funcionant amb llicència d'obertura provisional, una llicència que l'Ajuntament li va atorgar l'octubre de l'any passat, condicionada a un informe de l'ECA, l'empresa oficial del govern que ha de certificar que el cinema d'onze sales complix la normativa existent. Pendent que l'ECA faça la inspecció, Cinemes Amposta 2000, l'empresa propietària ha demanat una pròrroga de la llicència provisional a l'Ajuntament d'Amposta per sis mesos més. Així ho ha confirmat l'alcalde, Manel Ferré. El multicinema Amposta és, amb onze sales i una capacitat per a 1.550 espectadors, el més gran de les Terres de l'Ebre.

Després d'haver estat funcionant durant set anys i mig sense llicència d'obertura perquè no complia la normativa antiincendis, sembla que el multicinema Amposta continua sense tindre del tot normalitzada la situació. Així, des de l'octubre de l'any passat ha estat funcionant amb llicència provisional, ja que l'Ajuntament d'Amposta li va atorgar la llicència d'obertura condicionada a l'informe de l'ECA, l'empresa oficial que ha de certificar que l'empresa realment complix les normatives existents. Han passat més de sis mesos i l'ECA encara no ha fet la inspecció. És per això que l'empresa propietària del cinema ha hagut de demanar una pròrroga de sis mesos més de la llicència provisional d'obertura, i l'Ajuntament la hi ha atorgat. «La llei ho permet», va manifestar l'alcalde d'Amposta, el convergent Manel Ferré, que va lamentar el retard de la inspecció. En la mateixa línia es va manifestar l'empresari ampostí Joan Lluís Ripollés, impulsor del multicinema Amposta i que actualment encara conserva el 20% de les accions –la part més important és de la sevillana Unión Cine Ciudad–. «Ara la situació dels cinemes és del tot legal, i si els organismes oficials no fan la seua faena no és culpa dels cinemes», va afirmar Ripollés, que va afegir-hi que si passés alguna cosa el primer que faria l'empresa seria denunciar l'ECA. En aquest sentit, Ripollés va recordar que els cinemes van estar un mes tancats –del 12 de setembre al 17 d'octubre del 2008– per dur-hi a terme les obres necessàries per adaptar-los a la normativa antiincendis. Així, es va canviar la moqueta de les onze sales per una d'ignífuga i es va habilitar una sortida d'emergència nova per a la sala tres, ja que la que hi havia donava al vestíbul del cinema. A més, a instàncies de l'Ajuntament d'Amposta, també es va traslladar el dipòsit d'aigua al costat de les taquilles. «Van considerar que on era abans, al costat de la font d'aigua, era massa lluny», va precisar Ripollés.

El multicinema Amposta és, amb onze sales i una capacitat per a 1.550 espectadors, el més gran de les Terres de l'Ebre. Es va inaugurar el febrer del 2001, però fins al setembre del 2008, és a dir, set anys i mig més tard, va estar funcionant sense llicència municipal d'obertura perquè hi havia un informe dels bombers que alertava que incomplia la normativa antiincendis. En un primer moment es va dir que no tenia llicència d'activitat, però l'alcalde, Manel Ferré, per la polseguera que va aixecar l'afer, va aclarir que l'empresa sí que tenia aquesta llicència, i que de fet l'havia pagada durant tots aquests anys.

Competència deslleial
L'afer del multicinema Amposta ha acabat aixecant suspicàcies a l'altre multicinema de les Terres de l'Ebre, l'Oscar Roquetes. De fet, l'empresa Multicinemes Tortosa SL, la propietària d'aquest complex de sis sales, ja va presentar un recurs de reposició contra l'atorgament de la llicència provisional d'obertura al multicinema Amposta, un recurs que l'Ajuntament va denegar. Multicinemes Tortosa també va sol·licitar al consistori diversos informes sobre l'activitat del cinema de Tosses. Entre d'altres demanava l'informe relatiu al control inicial previ realitzat per l'ECA als cinemes l'octubre del 2008, i també el document que acredités les obres de millora que s'hi havien fet. Una informació que el consistori també va denegar al·legant que la llicència d'activitat encara es tramitava i que es demanaven documents «protegits per la llei de protecció intel·lectual».