dijous, 4 de juny del 2009

RESUM DELS PLENS ORDINARIS DELS MESOS D'ABRIL I MAIG

Els Serveis de Bus urbà i interurbà

Un cop mes, els darrers plens han aportat poques novetats rellevants per a la nostra ciutat. A l’abril, els dos punts més destacats feien referència al bus urbà.

El primer punt feia referència a la “modificació del contracte de gestió del transport urbà”. L’equip de govern, com s’ha adonat que la única línia que té una mica d’usuaris és dels multicinemes i la zona lúdica, ha modificat els horaris. Ha retardat l’horari d’inici tant al començament com al final. Ens sembla bé que es retardi l’hora de finalització; d’aquesta manera es dóna servei als qui volen plegar una mica més tard. Però en contrapartida es deixa de donar servei a una sèrie de gent (els més petits i més grans) que anaven a la primera sessió del cinema. L’increment de la despesa serà compartida entre l’ajuntament i els propietaris de la zona lúdica. ¿No seria més raonable què ja que es dona un servei només a clients dels establiments de Tosses, fossin només els propietaris els que paguessin la totalitat del cost del servei?. Continuem amb el tracte de favor per part de l’ajuntament cap certs empresaris locals.

Al mateix ple, el grup municipal del PSC va presentar una moció que demanava un increment de parades del bus interurbà. L’actual parada situada davant la Lira s’ha de desballestar per poder començar les obres dels aparcaments soterrats. La proposta de l’equip de govern és recol•locar-la a la part superior del carrer Sebastià Juan i Arbó, al costat de la plaça de la Castellania d’Amposta. Però no tenen en compte que la futura parada estarà molt allunyada de barris com el Grao o la Vila. Per aquest motiu, la nostra moció demanava que es fes un estudi per mirar llocs adequats per situar algunes parades intermèdies, tot i ser conscients de la dificultat que hi ha a determinats carrers de la nostra ciutat per poder-ne instal•lar una.

Reconeixement a la cultura pròpia de les Terres de l’Ebre

Al ple del maig, el grup municipal del PSC va presentar una moció sobre el “reconeixement de la jota de les Terres de l’Ebre”. No fa gaires mesos, a proposta d’una associació sardanista del Baix Penedès, el ple de l’ajuntament va aprovar per unanimitat el reconeixement de la sardana com a “dansa nacional de Catalunya”. A les intervencions, ja es va fer constar que s’aprovava la moció, “sempre i quan aquest reconeixement no fos en detriment de la nostra jota”. Però s’ha arribat a un punt que les associacions de jota de les Terres de l’Ebre han mostrat la seva preocupació davant que el Departament de Cultura de la Generalitat doni suport a la sardana i ignori la realitat cultural del nostre país respecte a la dansa que ens és més tradicional. La moció va aprovar-se per unanimitat.

Continua el culebron dels multicinemes

Ja dintre de l’apartat de precs i preguntes, el portaveu del grup, Antoni Espanya va preguntar a l’alcalde sobre la llicència d’obertura dels cinemes Amposta. Una vegada més, Manel Ferré va reiterar que “s’estava a l’espera de la inspecció definitiva de l’empresa competent i que mentre, als multicinemes se’ls hi havia prorrogat duran 6 mesos més la llicència provisional i que si a l’any no tenien el corresponent permís per part de l’empresa inspectora, els faria tancar”. Segons la informació que té el nostre grup, l’empresa competent (concessionària de la Generalitat) està a l’espera que els cinemes puguin presentar els informes definitius sobre algunes irregularitats que encara tenien en la darrera inspecció. D’esperpèntica va qualificar la situació el portaveu municipal del PSC, Antoni Espanya, ates que 9 anys desprès de la seva obertura, l’establiment encara no disposa de llicència ambiental definitiva. Espanya va responsabilitzar l’ajuntament de permetre aquesta situació, qualificant de manca de voluntat política i deixadesa inexplicable, per no haver assumit el paper d’intermediari entre els multicinemes i l’empresa supervisora

També es va tornar a preguntar sobre “l’estat actual” de l’escorxador municipal i s’hi havia activitat. L’alcalde ens va assegurar “que no hi havia cap tipus d’activitat, al menys, que ell en fos sabedor”. I que tècnics de l’ajuntament estaven fent inventari per a calcular el valor de l’immobilitzat per a poder així, treure la concessió a subhasta properament. Creiem que aquest tema donarà molt de si encara ...