dimarts, 23 de desembre del 2008

EL PLE DEL MES DE NOVEMBRE

El ple del mes de novembre va ser un ple marcat per la improvisació i la tensió que es va deixar sentir en alguns moments de la sessió. Diem improvisació perquè fins tres punts de l’ordre del dia (em principi n’hi havia 19) es van incloure via urgència. I al menys dos d’ells no és que fossin de darrera hora, sinó que als responsables el nostre ajuntaments els hi havia passat per alt. Un era la modificació puntual del ROM (Reglament Orgànic Municipal) que després d’haver estat exposat al públic durant dos mesos per a que tothom que volgués fer-ho pogués presentar al·legacions, algú no se’n va recordar d’incorporar-lo a l’ordre del dia del ple. I l’altre era el de donar-li en nom de Josep Guarch, més conegut com al Teixidor a una plaça de la nostra ciutat. El tema també havia passat prèviament per la comissió de Cultura i Festes.



RESOLUCIÓ DEL SERVEI D’ESCORXADOR MUNICIPAL

Sense cap mena de dubte va ser el tema estrella del dia. Finalment, el ple de l’Ajuntament reconeixia que, degut a la mala gestió de l’empresa concessionària de l’escorxador de Tosses i derivat de la fallida d’aquesta, el poble d’Amposta tenim un deute de 520.074 euros, més les costes derivades del judici (o sigui, d’uns 90 milions de pessetes) I tot gràcies a un aval que, de forma il·legal, va autoritzar l’anterior equip de govern, del qual l’actual alcalde era el primer tinent d’alcalde! El nostre grup, com no podia ser d’una altra manera, hi va votar en contra, tot i les bones paraules de l’alcalde Ferré que, entre altres coses, va dir que els futurs concessionaris se’n faran càrrec del deute. Això no s’ho creu ni ell!





LA MODIFICACIÓ DEL ROM RESPECTE A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Va tornar a ser un altre debat tens. L’equip de govern, tot hi haver-nos acceptat alguna de les al·legacions presentades, no ho va fer de la que més pes tenia per al nostre grup. Des de la regidoria de Participació Ciutadana, responsable de la redacció del text que es presentava a aprovació, es proposava la creació d’una mesa d’entitats on tothom hi tingués el mateix pes específic; des d’una associació integrada per “quatre amics” fins a les associacions e veïns del poble. Des del PSC sempre hem estat a favor de que les associacions de veïns, agrupades amb una federació d’entitats veïnals de la nostra ciutat, han de tenir més pes específic i representació davant de l’Ajuntament que qualsevol altre tipus de club, associació, entitat, etc. Ja que representen a tots els ciutadans del seu barri (o conjunt de barris, com és el cas de l’Acollidora)

Des de l’oposició és va lamentar que en un tema tant important com aquest no s’assolís el consens necessari entre tots els grups i que, fins i tot, es tractés als grups de l’oposició com qualsevol entitat d’Amposta, ja que, com aquestes, només se’ns va donar la possibilitat de presentar al·legacions, però o de participar en el procés d’elaboració del text.



PRECS I PREGUNTES

En aquest apartat, des del PSC ens vàrem interessar per la nova ubicació de la comissaria de la policia local, als baixos d’un edifici de vivendes situat al carrer Barcelona. Evidentment, una instal·lació així, per molt provisional que sigui (des del govern se’ns va dir que durant 2 o 3 anys) pot arribar a causat molèsties i fins i tot suposar un perill per als veïns de la zona.

També es va felicitar a la Lira Ampostina per l’extraordinari acte que va fer a Santa Cecília: “Cent anys de música i ciutat”. I a petició del propi equip de govern, també es va fer extensible a la Unió Filharmònica per la seva actuació dintre de la commemoració dels 25 anys de la Televisió de Catalunya.

Finalment ens vàrem queixar del tracte discriminatori (al nostre entendre), per part de la Revista Amposta, que va patir el President de la Generalitat José Montilla, relegant-lo a fulles interiors, en la seva visita a la nostra ciutat el dia en que es posava punt i final al desplegament dels Mossos d’Esquadra per tota Catalunya. Un mes abans, en una visita de l’anterior president Pujol, se l’havia inclòs a la portada de la revista.