dijous, 30 d’abril del 2009

L'ampliació de la zona blava d'Amposta provoca confusió entre els usuaris

Amposta - ROSER ROYO
Amposta. La zona blava d'Amposta s'ha ampliat amb 95 places més al nucli comercial de la ciutat. De fet, l'empresa adjudicatària Estacionamientos y Servicios SA ja ha pintat les línies blaves i ha instal·lat els senyals informatius. El que no ha instal·lat encara són els parquímetres, perquè, de fet, aquestes places noves no entraran en funcionament fins al proper 15 de maig. Aquesta situació provisional ha provocat una certa confusió entre els usuaris. Així ho va denunciar el grup municipal d'EA-ERC en l'últim ple municipal, després de constatar que molta gent buscava el parquímetre per pagar l'estacionament. «Ens consta que molta gent ha pagat tiquet, sense que la zona blava estiga en funcionament», manifestava la portaveu republicana, Marta Cid, que va aprofitar el ple per demanar al consistori que busqués algun tipus de solució. «Que informen a través dels mitjans de comunicació local i que tapen els senyals», va puntualitzar Cid.

Per la seua banda, l'alcalde, el convergent Manel Ferré, va reconèixer aquesta confusió inicial. «Hem dit a l'empresa adjudicatària que instal·le els parquímetres al més aviat possible; d'aquesta manera la gent veurà que no cal pagar», va explicar Ferré. A més, l'Ajuntament va emetre ahir un comunicat als mitjans de comunicació per informar que l'ampliació de la zona blava no entrarà en vigor fins al 15 de maig. Els parquímetres nous que s'instal·laran –cinc en total– funcionaran amb energia solar i admetran el pagament amb targeta de crèdit.

L'ampliació de la zona blava afecta l'avinguda de la Ràpita des del carrer València; el passeig del Canal i l'avinguda Santa Bàrbara des del carrer Soriano Montagut. Amb aquestes 95 places noves la capital del Montsià tindrà un total de 379 estacionaments en zona blava. L'alcalde, Manel Ferré, va destacar que aquesta ampliació no obeeix a un afany recaptatori, sinó que està vinculada al futur aparcament subterrani de la plaça del Mercat, que tindrà 244 places repartides en tres plantes. «Ampliem la zona blava per fer viable econòmicament aquest aparcament», va dir Ferré, tot assenyalant que el proper mes de maig està previst que l'empresa adjudicatària, la mateixa de la zona blava, presente el projecte executiu.