dimarts, 14 d’abril del 2009

Desmantellen un grup de narcotraficants que operava a les Terres de l'Ebre i Castelló

font:Redacció Tinet
publicat:
14-04-2009 (CET)
Els Mossos d'Esquadra han detingut els membres d'una organització criminal dedicada a assaltar narcotraficants.Als detinguts, que operaven principalment a Terres de l'Ebre i Castelló, se'ls acusa d'extorsió, tràfic d'armes, tràfic de substàncies estupefaents, blanqueig de capitals, falsificació de documents i falsificació de moneda. En total s'han detingut set persones i s'han practicat set registres domiciliaris a Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Ulldecona, Masdenverge i Amposta en els que s'han recuperat set armes de foc i munició, 1.200 euros falsificats, 40.000 euros de curs legal i 100 grams d'haixix.
Apart s'han intervingut sis vehicles. Els detinguts són Roberto A.G, de 35 anys, nacionalitat espanyola i veí de Terres de l'Ebre. Està considerat el líder de la organització. També han detingut Antonio M. C, de nacionalitat espanyola, 38 anys i veí d'Ulldecona, Juan Manuel C.G, de 30 anys, nacionalitat espanyola i veí de Masdenverge, Laura Vanesa V.M, de 25 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Masdenverge, Adilson Avelino P. D, de 26 anys, nascut a Cabo Verde i veí d'Alcanar, David O.R, de 33 anys, nacionalitat espanyola i veí de Miami Platja i Lorenzo N.M, de 40 anys, nacionalitat espanyola i veí de Catí (Castelló).

Entre els membres del grup existia una organització clarament jeràrquica i cadascun dels integrants tenia definides quines eren les seves funcions. Segons els Mossos d'Esquadra, per aconseguir els seus objectius, els detinguts no dubtaven en utilitzar l'ús de la violència i intimidació. Els Mossos han explicat que per tal de sostreure els diners o la droga, els assaltants utilitzaven credencials policials i es feien passar per agents de l'autoritat davant de les víctimes.

Així mateix ha quedat acreditada la extorsió a diverses persones, a conseqüència de la qual van obtenir grans beneficis econòmics i vehicles de luxe. De les set persones detingudes tres van quedar en llibertat amb càrrecs i 4 (Roberto A.G, Antonio M. C, Juan Manuel C.G i Lorenzo N.M) van ingressar a presó per ordre del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 3 d'Amposta.