dimecres, 22 d’abril del 2009

Empresonen un lladre sorprès robant en una casa d'Amposta, amb els amos a dins

EL PUNT. Els Mossos van trobar divendres passat l'acusat amagat al terra d'una de les habitacions de l'habitatge
Amposta - g. Pladeveya
Els agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el divendres de la setmana passada un home de 43 anys a qui van enxampar in fraganti mentre intentava robar de matinada en una casa d'Amposta, amb els propietaris dins. Després d'una recerca pel domicili, feta conjuntament amb la policia local, els efectius van trobar l'acusat mentre s'ocultava estirat a terra d'una de les habitacions. El sospitós hauria accedit a l'immoble per una finestra, que va forçar. Per aquests fets, va quedar detingut com a autor d'un robatori amb força. L'home, que té múltiples antecedents per delictes contra el patrimoni, ha ingressat a la presó provisionalment.

A quarts de cinc de la matinada del dia 17 d'abril, una veïna d'Amposta, que estava a casa amb el seu marit, es va posar en contacte amb la policia per tal d'alertar que li semblava que algú havia entrat al seu domicili, ja que havia sentit sorolls a la teulada. En rebre l'avís, fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar immediatament dues dotacions de la unitat de seguretat ciutadana dels Mossos del Montsià, així com una patrulla de la policia local. En arribar-hi, els agents dels dos cossos van iniciar una recerca del sospitós per l'interior de la casa fins que, finalment, els mossos van trobar-lo amagat –sorprenentment, estava estirat al terra d'una de les habitacions–.

Segons fonts pròximes al cas, el detingut hauria entrat per una finestra, que tenia signes d'haver estat forçada. Per tot plegat, van procedir a la seva detenció, després de comprovar que no hi havia cap altre còmplice dins de l'habitatge afectat. A prop de la casa, a més, els investigadors van localitzar el vehicle amb el qual l'home s'havia desplaçat fins allí, que constava com a sostret (per això, també se li imputa un altre delicte de robatori i furt d'ús de vehicle sense intimidació).

L'acusat, que és veí de Vila-real (Castelló) i de nacionalitat estatunidenca, té múltiples antecedents –des del 1999 fins enguany, ha estat detingut per delictes de robatori i furt d'ús de vehicle, lesions, robatori amb força a l'interior de vehicle, danys, per haver conduït sota els efectes de l'alcohol i sense permís de circulació i pel fet de tenir ordres de recerca pendents–. Amb tot, l'home ja va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Amposta, que en va decretar l'entrada a la presó. A banda, resulta que només dos dies abans d'aquest arrest, la policia local de Sant Carles de la Ràpita també l'havia detingut per haver perpetrat un robatori amb força en una habitació d'un hotel. Per tant, no es descarta que l'home pugui estar implicat en robatoris similars a la zona.