dimarts, 29 de desembre del 2009

L'Ajuntament d'Amposta aprova un pressupost de «contenció» que puja a 26,7 milions d'euros


EL PUNT.- La millora de la urbanització Eucaliptus serà la principal inversió el 2010

Amposta - LURDES MORESO Amposta

El ple de l'Ajuntament d'Amposta va aprovar ahir el pressupost del 2010, que serà de 26,7 milions d'euros i que en destinarà 7,4 al capítol d'inversions. «És un pressupost valent, pragmàtic i ajustat a la situació econòmica», va dir l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré. La principal actuació que s'abordarà serà la millora de la urbanització Eucaliptus, amb un pressupost de 4,5 milions d'euros. Els grups de l'oposició, ERC i el PSC, es van abstenir en la votació.

«Hem fet una previsió d'ingressos molt realista, tenint en compte que la fiscalitat d'Amposta és molt baixa», va assenyalar la regidora d'Hisenda, Isabel Ferré. Així, es preveuen pràcticament els mateixos ingressos que en l'exercici del 2009 i es destinaran 7,4 milions d'euros a inversions. «Invertirem en diverses urbanitzacions per millorar la qualitat de vida dels ampostins, impulsarem el comerç i el polígon industrial l'Oriola», va dir Ferré. El govern ampostí ha decidit emprendre el 2010 la millora de la urbanització Eucaliptus, un projecte que s'arrossega des del 2004 i que consisteix en la reposició dels serveis de clavegueram, enllumenat i posada en marxa d'una depuradora, entre altres actuacions. La urbanització, que es va construir a finals de la dècada dels anys seixanta, té 160 xalets i 300 aparcaments i encara hi ha carrers pendents d'asfaltar.

Tot i que el govern local sosté que la fiscalitat de l'Ajuntament d'Amposta és baixa, el portaveu del PSC, Antoni Espanya, va criticar l'augment de l'IBI dels darrers anys. «No veiem una política d'optimització de recursos, hi ha serveis de l'Ajuntament que generen dèficit», va manifestar Espanya, que també va reclamar més suport municipal a les entitats culturals i esportives. Amb tot, el PSC va abstenir-se en la votació del pressupost del 2010. «En moments de crisi com l'actual no volem posar pals a les rodes a cap projecte», va dir el portaveu del PSC. També el grup d'ERC es va abstenir i va proposar un sistema per poder estalviar o per gastar de manera més eficient. «S'hauria de fer una auditoria per avaluar com es fan les compres de l'Ajuntament», va explicar el portaveu d'ERC, Carles Gonzàlez.

Inversions a 1 euro

El pressupost d'Amposta del 2010 inclou un seguit de partides amb una dotació d'1 euro, amb la voluntat que els projectes es puguin executar si durant l'any es genera superàvit. Entre aquestes actuacions hi ha la renovació de les baranes de l'avinguda Santa Bàrbara, la zona de vianants del carrer Major i la rehabilitació d'àrees de jocs infantils, entre altres.

INVERSIONS 2010
Urbanització Oriola
151.223,14 euros
Urbanització carrers Miquel Granell i Cervantes
888.356,19 euros
Nova fase carril bici
90.000 euros
Urbanització Cementiri
1.000.000 euros
Urbanització Eucaliptus
4.500.000 euros
Adquisició de terrenys per a l'ús general urbans
25.000 euros
Renovació mobiliari urbà
35.000 euros
Monument al regant
30.000 euros
Monument homenatge a la música
60.000 euros
Adquisició de terrenys per a l'ús general rústics
250.000 euros
Baranes avinguda de Santa Bàrbara
1 euro
Connexió elèctrica polígon l'Oriola
1 euro
Tancament accessos parc de Xiribechs
1 euro
Zona de vianants carrers Pelai i Ataulf
1 euro
Àrees de joc infantil
1 euro

dijous, 10 de desembre del 2009

Sis veïns d'Amposta feien torns per vendre droga les 24 hores del dia


EL PUNT
Es van desmantellar sis punts de venda d'estupefaents.
Amposta Una investigació de dos mesos de durada portada a terme pels agents de la Policia de la Generalitat del Montsià els ha permès desmantellar sis punts de venda de substàncies estupefaents al barri de Sant Cristòfol d'Amposta, així com la detenció de sis persones i la imputació de quatre més per un delicte contra la salut pública. A partir de les gestions dutes a terme pels Mossos d'Esquadra, que van tenir la col·laboració de la policial local, es va comprovar que a la zona on es va centrar l'operació hi havia un mínim de sis domicilis on es comercialitzava droga al detall. Els acusats no hi vivien habitualment, si bé havien establert uns torns amb l'objectiu que la venda d'estupefaents en aquests immobles fos continuada les 24 hores del dia. Havien establert, a més, fortes mesures de seguretat per evitar ser descoberts pels cossos policials. En l'escorcoll dels domicilis, els efectius van comissar, entre altres, 160 paperines amb cocaïna, 1.800 euros i bàscules de precisió. Els sis arrestats van passar a disposició judicial el dia 5, i després de declarar, quatre van ingressar a la presó de manera provisional.

dissabte, 5 de desembre del 2009

El PSC de l'Ebre dóna suport a les tradicionals festes dels bous


Es reuneix amb l'Associació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre

El PSC de l'Ebre dóna suport a les festes dels bous en considerar que es tracta d'una expressió del nostre patrimoni cultural i festiu. Així ho va traslladar ahir al president i membres de la recentment constituïda Associació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre. A la reunió, hi van assistir, entre altres, el president d'aquesta entitat, Miquel Ferré i els principals responsables d'aquesta nova associació, així com els directors dels serveis territorials d'Agricultura, Antoni Espanya , i de Justícia, Federico Diego, i la diputada al Parlament de Catalunya Núria Ventura. En el transcurs de la reunió, els socialistes ebrencs van oferir el seu suport a l'entitat per tal de fer arribar la feina que estan fent.



Cal recordar que el 16 de desembre vinent el Parlament debatrà una esmena a la totalitat presentada pel Grup Socialista a la Iniciativa Legislativa Popular de prohibir les corrides de bous a Catalunya.