divendres, 29 d’agost del 2008

DOS ACCIONS; DOS REACCIONS

1ª Acció: Als baixos d’un edifici veïnal s’instal•la un bar que incompleix diverses mesures, algunes d’elles de seguretat i provoca molèsties als veïns dels pisos més baixos. La junta de veïns presenta un escrit a l’ajuntament denunciant els fets. Al cap de tres mesos, al no rebre resposta de l’autoritat competent, es reclama la intervenció del defensor del ciutadà.

2ª Acció: A l’àtic del mateix edifici de veïns hi ha un gos (de raça perillosa, encara que, segurament, s’ignora per part de molts) El gos lladra per la nit i, veïns dels altres blocs, denuncien les molèsties nocturnes.

Actuació de la 1ª acció: Han passat 5 mesos i no s’ha sabut res per part de l’ajuntament i dos des de que es va posar en coneixement del defensor del ciutadà i no s’ha rebut resposta.

Actuació de la 2ª acció: Ahir per la nit, una parella de municipals van aparèixer pel bloc per a identificar al propietari del gos. Aquest mati, una altra parella l’anava buscant per a lliurar-li un paper (ignoro si un requeriment o un altre tipus de document)

Només un comentari: Hi ha negoci? Carta blanca!

dimarts, 26 d’agost del 2008

NOTICIA APAREGUDA AL PUNT SOBRE LA URBANITZACIÓ D'EUCALIPTUS

dimarts, 26 d'agost de 2008
>
L'Ajuntament d'Amposta ha de refer el projecte de la urbanització Eucaliptus, i això triplica el seu cost
L'obra, pressupostada en 2,7 milions el 2004, costaria ara més de 6 milions

ROSER ROYO. Amposta
Després de quatre anys el projecte de millora de la urbanització Eucaliptus d'Amposta continua al calaix, amb l'agreujant que ha quedat obsolet i s'haurà de refer. L'associació de veïns Amics d'Eucaliptus ja ha manifestat la seua preocupació perquè des del consistori els han comunicat que l'obra podria superar els 6 milions d'euros, quan el 2004 s'havia pressupostat en 2,7 milions. «La majoria de veïns no podem costejar aquests costos», va assenyalar el seu president, Francesc Balada.

+ El paviment dels carrers centrals d'Eucaliptus també es troba en mal estat. Foto: J.R.
En quatre anys de diferència, una obra que estava pressupostada en 2,7 milions d'euros ara ha triplicat el seu cost i podria superar els 6 milions d'euros. És l'espasa de Dàmocles que pesa sobre els veïns de la urbanització Eucaliptus d'Amposta, que actualment estan en converses amb l'Ajuntament d'Amposta per mirar d'arribar a un acord per poder desencallar un projecte «necessari», ja que actualment a la urbanització patixen fuites constants d'aigua, perquè les canonades es rebenten a causa de l'excés de pressió, tenen talls del subministrament elèctric, continuen sense depuradora i el clavegueram tampoc funciona del tot bé. «El projecte ha quedat obsolet i se n'ha de fer un de nou», va certificar l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), tot assenyalant que el projecte del 2004 preveia aprofitar algunes de les infraestructures existents. «Ara els tècnics recomanen fer l'obra tota nova per les deficiències actuals», va afegir Ferré.
Per la seua banda, des de l'associació de veïns Amics dels Eucaliptus, consideren la xifra dels sis milions d'euros «desorbitada» i inassumible per a molts dels veïns, ja que aquest tipus d'actuacions es financen a través de contribucions especials. «Ens volen fer pagar més del valor cadastral de les nostres propietats», va assenyalar el president de l'associació, Francesc Balada, tot assenyalant que l'any 90 els veïns ja van pagar 360.000 euros en concepte de contribucions especials per obres d'urbanització. «No és just que haguem de tornar a pagar», va dir el president d'Amics d'Eucaliptus.
Des de l'Ajuntament es considera prioritari desencallar aquest projecte durant aquesta legislatura.
dimarts, 26 d'agost de 2008
>
Al cor del Delta



La urbanització Eucaliptus ocupa actualment 25 hectàrees de terreny situades al cor del Delta. Es tracta d'un complex urbà que depèn de l'Ajuntament d'Amposta i que es va impulsar a final dels anys 60. En aquell moment la majoria dels propietaris eren estrangers, majoritàriament d'origen belga. Actualment, en aquesta urbanització hi ha uns 160 xalets i més de 300 apartaments. Durant tot l'any només hi viuen una trentena de veïns, però a l'estiu s'hi poden concentrar unes 2.000 persones. L'associació de veïns Amics dels Eucaliptus agrupa una cinquantena de persones i denuncia l'actitud negligent de l'Ajuntament d'Amposta perquè durant 40 anys no ha sabut dotar dels serveis bàsics la urbanització. A l'últim ple, el tema de les obres pendents va tornar a posar-se damunt la taula arran d'una pregunta del PSC.

COMENTARI: I després parlaran de superhàbit record! Així qualsevol. Si no fan les inversions que els hi pertoca fer (perquè estan pressupostades) és fàcil que a final d'any hi quedin diners a la caixa!

diumenge, 24 d’agost del 2008

Dos ferits en un tiroteig al centre d'Amposta

Dos joves han resultat ferits aquest divendres a mitjanit en un tiroteig al centre d'Amposta
ACN - 23/08/2008 20:39 Comentarios 0 | Compartir
Els fets han tingut lloc a la cantonada del carrer Mestre Casanova amb l'avinguda de la Ràpita de la capital del Montsià quan dues famílies d'ètnia gitana s'han barallat i, posteriorment, s'han intercanviat diversos trets. Com a conseqüència, dos joves d'entre 18 i 25 anys han quedat ferits per impacte de bala. Els dos han estat traslladats a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Segons fonts del centre hospitalari, els dos joves han rebut un impacte de bala a la mà i han hagut de ser intervinguts.

Les mateixes fonts han apuntat que el seu estat no és greu i que els dos joves seguiran ingressats com a mínim fins aquest diumenge. La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de les investigacions d'aquest succés.

divendres, 22 d’agost del 2008

PRESENTACIÓ

Aquest mes d’agost de 2008, l’alcalde d’Amposta, el “convergent” Manel Ferré ha anunciat que “diversos serveis de neteja urbana els farà una empresa externa a l'ajuntament”. Els efectes ja s’han pogut veure. Així, diumenge passat, una vegada es van acabar les carrosses, unes màquines netejadores ja circulaven per l’avinguda de la Ràpita. Les tasques, segons narra el bon amic Manel Zaera van continuar al dia següent, complementades per homes a peu amb màquines bufadores.
Però a Amposta hi ha coses que ni amb “una bona rentada de cara” s’arreglen. Parlo de l’incivisme de molta gent, de la poca consideració de molts conductors, etc. Tot això fa que els carrers estigui en un lamentable estat. Si a tot plegat sé li suma la “permissibilitat” que s’ha tingut amb els constructors “afins” que han ocupat la via pública amb la tolerància de qui mana, el resultat és un ciutat on, de vegades, resulta difícil transitar amb cotxe o a peu, desendreçada, bruta...
Aquest blog vol ser un blog de denuncia. El text només el posaré en els casos que sigui necessari. Així que predominarà la imatge sobre la paraula escrita.
Cal dir que, algunes de les fotografies que veureu, pertanyen al meu arxiu personal i que, és possible, que, en alguns casos, les accions que reprodueixen, ja no es donen en l’actualitat. No obstant, són imatges reals de situacions que s’han pogut veure a la nostra ciutat. Ah! I evidentment n’hi ha d’altres que no es poden reproduir com els sorolls i la velocitat dels cotxes o les males olors!!